Liviu Rebreanu omagiat la Biblioteca Municipală

Cu ocazia împlinirii a 136 de ani de la naşterea scriitorului Liviu Rebreanu, Biblioteca Municipală Ion Barbu din Câmpulung pune la dispoziţia publicului o expoziţie de carte şi fotografie. Cunoscut ca unul dintre cei mai citiţi romancieri români, autorul romanului „Răscoala” rămâne şi astăzi un nume de prim raft al literaturii române.

Freză de asfalt pentru Regia Autonomă Județeană de Drumuri

Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi-a îmbogăţit parcul auto cu o freză de ultimă generaţie. Banii pentru achitarea utilajului provin din bugetul Consiliului Judeţean Argeş. Noul utilaj dispune de funcţii suplimentare automate care permit lucrări mai rapide pe şantier.

Expoziţie de vestigii arheologice la Muzeul Municipal

Patruzeci de bunuri culturale din cadrul colecţiei arheologice a Muzeului Municipal din Câmpulung sunt expuse la secţia de Istorie şi Artă Plastică. Vestigiile arheologice aparţin comunităţii umane care au trăit pe aceste meleaguri începând din epoca antică până în secolul al XIX-lea. Expoziţia va fi deschisă timp de o lună de zile.

Centrală termică performantă la Baza Salvamont de la Nucșoara

Baza de salvare montană de la Nucşoara a fost dotată cu o centrală termică. Investiţia a fost făcută din sponsorizări şi cu bani de la Consiliul Judeţean Argeş. Prin această investiţie se asigură condiţiile optime de cazare ale salvatorilor montani din această zonă.  

S-a încheiat exerciţiul internaţional EU RO – MODEX

S-a încheiat cu succes exerciţiul internaţional EU RO-MODEX. Autospecialele de intervenţie şi echipajele au fost în continuă mişcare între locaţia Bazei de Operaţii pusă la dispoziţie de Primăria oraşului Mioveni şi zonele în care forţele au fost nevoite să ia măsuri urgente pentru înlăturarea efectelor negative. Cu sprijinul autorităţilor locale s-a putut urmări video, atât …
Continuă lectura S-a încheiat exerciţiul internaţional EU RO – MODEX

Înfrângere pe linie pentru juniorii musceleni

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat s-au disputat meciurile în liga elitelor U15 şi în campionatul naţional U17 şi U19. Juniorii de la CN Dinicu Golescu Câmpulung Muscel au fost înfrânţi în toate cele 3 meciuri disputate la Câmpulung şi Piteşti cu A.C.S. Campionii Fotbal Club Argeş şi respectiv L.P.S. Viitorul Piteşti.

Consiliul Judeţean s-a împrumutat pentru proiectele din Argeş

Consiliul Judeţean Argeş a contractat un împrumut pe termen scurt, mediu şi lung pentru a putea cofinanţa proiectele pe care le derulează cu fonduri europene. La nivelul judeţului Argeş sunt 12 astfel de proiecte, majoritatea sunt pentru lucrări de infrastructură.  

Un Ciucurencu, în patrimoniul muzeului judeţean

Muzeul Judeţean Argeş şi-a îmbogăţit patrimoniul prin achiziţia unui tablou semnat de Alexandru Ciucurencu. Lucrarea, intitulată “Pe pervaz”, este realizată în ulei pe hârtie lipită pe pânză şi provine dintr-o colecţie privată. Tabloul a fost achiziţionat din veniturile proprii ale Muzeului Judeţean Argeţ cu o sumă considerată de evaluator a fi una de pornire în …
Continuă lectura Un Ciucurencu, în patrimoniul muzeului judeţean